Verzorging
In Nederland houden we van een lange periode gezelligheid en
sfeer van een kerstboom in ons winterwarme huis. Let bij het uitzoeken van een
kerstboom op welk type het best aansluit op uw wensen en vraag wanneer de
kerstboom gerooid is. Hoe dichterbij het moment van verkoop gerooid, hoe beter.
Tevens kunt u zelf, met deze tips, eenvoudig de kwaliteit van uw kerstboom
langer optimaal houden.
Acclimatiseren:
Haal uw kerstboom z.s.m. uit het net
en laat deze 1 dag acclimatiseren op een koele plek binnenshuis. Bijv. garage
of berging.
Vocht: zorg dat
het waterreservoir van de standaard
gevuld blijft of geef uw kerstboom met kluit dagelijks wat water.
Richtlijn: voor een boom van 150 cm volstaat dagelijks 400 ml water.
Warmte: Plaats uw
kerstboom op minimaal 2 meter van een warmtebron. Wanneer dit niet mogelijk is
of u heeft vloerverwarming, zorg dan voor een standaard met ruim waterreservoir
of kies voor een kerstboom met kluit, zodat u de boom kunt voorzien van vocht.
Droogte: Zorg dat
de luchtvochtigheid van uw woning niet te laag is
Voeding: een zeer eenvoudige en goede
methode voor de verzorging van uw boom
Werking voeding:
De ingrediënten zijn speciaal gericht op de vertraging van het natuurlijke
achteruitgang d.m.v. een hogere vochtopname, langer behoud naaldhardheid en de
kleur. Zo kunt u langer genieten van de kwaliteit van uw kerstboom
Gebruiksaanwijzing: Voeg 1 bruistablet
per week toe, los het op in het gietwater en giet het in de pot of standaard. Klaar! Houd het water in een standaard altijd op hoog niveau,
zodat de stam vochtig blijft.
Advies: Voor gezaagde kerstbomen: wekelijks 1
tablet toe te voegen.
Potgedrukte
kerstbomen: 1 tablet per 8 - 10 dagen.
Alternatief: Voeg
3x per week een eetlepel kristalsuiker toe aan het gietwater. Hierdoor houd uw
boom beter vocht vast. In tegenstelling tot de bruis voeding doet dit niets
voor de naaldhardheid en de kleur.
Uiteraard blijft het een natuurproduct, is er onverhoopt toch
een probleem of heeft u hulp of advies nodig? U kunt ons altijd mailen of
bellen. Zie contactpagina